Temos apibendrinimas
Pamokose mokiniai supažindinami su maisto medžiagomis, maisto produktų grupėmis, sveikos mitybos taisyklėmis, principais. Mokiniai naudojasi įvairiais informaciniais šaltiniais, renka informaciją apie maisto produktus, atrenka patiekalų receptus, sudaro technologines patiekalų gaminimo lenteles, atlieka praktines užduotis – gamina patiekalus ir juos įvertina.
Priemonės
- Kompiuteris ir projektorius – naujai medžiagai pateikti, vaizdinei medžiagai demonstruoti.
- Kompiuterinė įranga su interneto prieiga – užduotims atlikti.
- MO „Maisto medžiagos, jų sudėtis ir įtaka sveikatai“ garsinė medžiaga naujai temai pateikti.
- MO „Maisto produktų grupės“ naujai temai pateikti.
- MO „Sveika mityba“ naujai temai pateikti ir savarankiškai užduočiai atlikti.
- MO „Maisto produktų kiekis, reikalingas organizmui“ laboratorinis darbas.
- MO „Mityba ir sveikata“.
Motyvacijos įrankiai
Integracinės galimybės
Mokinių pasiekimų ir pažangos vertinimas
Pamokose taikomi formuojamasis, diagnostinis ir kaupiamasis vertinimai.
Vertinamas grupių darbas: tikslingai atrinkta informacija, pristatymai, praktinės užduotys (laboratoriniai darbai, patiekalų gaminimas).
Vertinamas individualus darbas: savarankiškai atliekamos užduotys klasėje ir namuose (laboratorinis darbas, kryžiažodis, dėlionė, savarankiškai pagamintas patiekalas, kurio gaminimo eiga fiksuojama, pvz., mobiliuoju telefonu ar fotoaparatu).
Skatinant mokinių motyvaciją, skiriamos papildomos užduotys mokiniams. Užduotys vertinamos kaupiamuoju vertinimo būdu: renkami taškai, kurie vėliau sumuojami į balus. Mokinys gali būti įvertintas kaupiamojo vertinimo pažymiais temos ar semestro pabaigoje. Mokytojas su mokiniais iš anksto aptaria, kokiais būdais kaups taškus (už atliktas savarankiškas užduotis pamokoje, namuose).
Ugdomos kompetencijos
Komunikavimo
Per aptarimus, diskusijas.
Pažinimo
Nagrinėjant vaizdinę medžiagą, paveikslėlius.
Asmeninė
Per aptarimus, diskusijas.
- Naudojasi įvairiais informaciniais šaltiniais.
- Randa informaciją apie maisto medžiagas, maisto produktus, sveiką mitybą.
- Atlieka produktų pirminį paruošimą.
- Gamina patiekalus šiluminio apdorojimo būdais.